Експомебел - международно изложение за обзавеждане, интериорен текстил и аксесоари за дома

Дата на провеждане: 30 март - 02 април 2022
Поредност: 16-о издание
Периодичност: Ежегоднo
Място на провеждане: Интер Експо Център - София
Профил: Обзавеждане за дома, офиса и хотела - корпусни и тапицирани мебели, матраци и подматрачни рамки, маси и столове, офис мебели, градински мебели, интериорен текстил
Целева група: Специалисти и широка публика
Достъп: онлайн регистрация, билети и покани
Организатори: Интер Експо Център и Браншова камара на дървообработващата и мебелна промишленост /БКДМП/

 

Експомебел е специализирано изложение за всички видове мебели и интериорен текстил, форум за срещи и генериране на нови идеи в интериорния дизайн, вътрешната архитектура и обзавеждането.
Изложбата има за цел да събере на едно място различни стилове, класическо и модерно обзавеждане, бутикови и дизайнерски мебели. Да създаде палитра от възможности, благодарение на която потребителят да получи отговори и да направи избор сред водещите български производители и представителите на чуждестранни марки.

Профил на Експомебел:

  • Корпусни мебели 
  • Тапицирани мебели 
  • Матраци и подматрачни рамки 
  • Маси и столове
  • Офис мебели
  • Интериорен текстил 
  • Други 

От 2012 г. ЕКСПОМЕБЕЛ и ТЕХНОМЕБЕЛ се провеждат  заедно, предоставяйки на бизнеса и крайния потребител възможността да видят всичко за мебелната индустрия, събрано на едно място – от машините и оборудването за производство на мебели, през материалите и аксесоарите, до готовия продукт.
Последното издание на двете изложения беше посетено от над 12 000 души от България и 30 други държави. В изложенията участваха 190 фирми от общо 11 държави, които представиха своите продукти и услуги на обща площ от 14 500 кв.м.

Паралелното провеждане на ЕКСПОМЕБЕЛ и ТЕХНОМЕБЕЛ през последните седем години даде необходимия тласък в положителна посока на двете изложения. Силното развитие на бранша, както и централното място на ЕКСПОМЕБЕЛ за сектора, създадоха предпоставки изложението да се провежда самостоятелно и да заживее свой "собствен живот". През 2022 ЕКСПОМЕБЕЛ променя формата си и обогатява тематичния си обхват.

ЕКСПОМЕБЕЛ се провежда с подкрепата на: