ТЕХНОМЕБЕЛ и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ Ви очакват до 30 март в Интер Експо Център

Над 450 световни бранда за мебелната индустрия са представени на ТЕХНОМЕБЕЛ и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ

От 26 до 30 март над 190 компании се включват в международните изложения ТЕХНОМЕБЕЛ И СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ, които ще се проведат в шестте изложбени зали на Интер Експо Център. Върху площ от над 14 500 кв.м фирми от България, Австрия, Германия, Гърция, Италия, Полша, Румъния, Турция и Украйна ще представят повече от 450 световни бранда за машини и материали, свързани с мебелното производство, обзавеждане и дизайн.

Hosted buyers program 2019 – три пъти по-силен интерес

Три пъти е нараснал интересът през тази година по програмата Hosted buyers program, по която на изложенията ще пристигнат собственици и изпълнителни директори на 47 компании от 19 държави от Европа и Азия. Сред тях са представители на фирми от Израел, Оман, Катар, Сирия. Това съобщи Ивайло Тодоров, мениджър „Проучване на пазари“ в Българската камара на дървообработващата и мебелната промишленост, заедно с Интер Експо Център е организатор на единствените в региона изложения за мебелната индустрия. Чрез предварително планираните бизнес срещи, Hosted buyers program дава възможност на чуждестранните представители да извлекат максимума от посещението си. Програмата дава нови възможности на българските и чуждестранните компании за създаване на контакти, партньорства, реализиране на сделки и разширяване на дейността.

През тази година е силен интересът от редица арабски държави. ТЕХНОМЕБЕЛ и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ се превръщат в успешната бизнес платформа и врата към възможностите за работа с европейските и азиатски държави. Участниците по програмата Hosted buyers program се интересуват  от продукти, мебели и материали, които предлагат българските фирми.

Форумът Conceptual Talks за дизайн – на 28 март

Успоредно с впечатляващите продукти, услуги и възможности, които ще бъдат представени през четирите изложбени дни, присъстващите ще се насладят и на професионалната съпътстваща програма.

За първи път ще се проведе форумът Conceptual Talks, който ще засегне съвременните концепции в интериорния дизайн. Знанията и визиите си ще разкрият архитекти от Холандия и Италия. Водещият холандски архитект от световноизвестното студио Orange Architects Юрон Шипър ще се фокусира върху темата „Conceptual Craftsmanship“. Своите идеи и концепции развива и италианският архитект Емилия Джордани.

Стоян Начев, основател на студио Graphic Ground, ще развие темата „3D проектирането в интериорния дизайн от идеята до крайния продукт“. Tенденции за обзавеждане на офис пространството, ще предложи арх. Валентин Денков от Funkt студио, а съвременни концепции в жилищния и обществения интериор ще представят младите визионери от първата лаборатория за архитектура и дизайн в България Design Lab. “Минимализмът и устойчиви практики. Зелените мебели в интериора“, е във фокуса на студио Designitsa. В Conceptual Talks се включва и българската група за дизайн ЧЕРГА с темата „Разговори за дизайн“. Участието в семинара Conceptual Talks е безплатно за посещение; всеки може да се регистрира на event.gg.

На 27 март ще бъде представена възможността за участие в най-голямото световно изложение за дома и текстила, което ще се проведе във Франкфурт от 7 до 10 януари 2020 година. На 28 март изложителите ще могат да посетят уъркшопа на компанията Easy Exhibit, за да научат как да организират едно запомнящо се и ползотворно участие в международни изложения.

Демонстрации на нови машини и технологии

ТЕХНОМЕБЕЛ И СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ са платформа за демонстрации на новите машини и технологии за мебелното производство, за интериора и дизайна. През тази година индустрията предлага разнообразие от нови машини, роботи за модернизиране на процесите в производството, нови системи и механизми за работа, различни модели плоскости и плочи, необходими за изграждането на качествени мебели и модерно обзавеждане.

Българска мебел на годината

В изложбените зали посетителите ще могат да разгледат и номинираните продукти в конкурс „Българска мебел на годината“ и да разберат кои ще бъдат носители на наградите през тази година. Достъпът до изложенията е с входни билети, покани или предварителна онлайн регистрация, а през последния ден входът е свободен.

Бъдещите професионалисти

За бъдещите кадри на мебелния бранш е обособена зона „Панорама на българското образование“. Инициативата „Надпревара за знания“ е насочена към студентите и учениците от професионалните гимназии. За най-малките ще се проведе конкурсът за детски рисунки „Моята любима стая“.

Достъпът до изложенията е с входни билети, покани или предварителна онлайн регистрация, а през последния ден входът е свободен.

Пълната информация и програма на изложенията ще откриете на: technomebel.bg.