Щори или пердета – кое да изберем?

А може би правилният избор е перде-щора? Отговорите ни дава екипът на Modern Decor.

щори

Един от вечните въпроси, когато завършваме интериора, е „А сега – щори или пердета?“. Разбира се, всеки от двата артикула има своите предимства.

Важно е да знаем какъв ефект искаме да постигнем. Затова е нужно да имаме предварителна концепция. Споряд някои щорите са по-подходящи за бизнес сградите и офисите, а пердетата – за финален щрих у дома. Огромното разнообразие обаче буквално разбива този стереотип на пух и прах. Нюансите са безброй, възможностите за реализиране на различни детайли са безкрайни, технологичните решения за толкова много и има толкова огромно изобилие от материали...

Разбира се, трябва да вземем предвид разположението на помещението и нивото на осветеност. Това е водещо при избора на конкретния тип щора или перде. Трябва да сме наясно, дали се нуждаем от повече или по-малко светлина.

Независимо от крайното решение, не само полезно, а дори задължително, е да се допитаме до специалистите. Те са хората, които ще ни посъветват дали да се спрем на щори или пердета, дали да са вертикални или хоризонтални, какви да бъдат корнизът или релсите, какъв да е материалът, от който са изработени и т.н.

Доказани в тази сфера са специалистите от Modern Decor. Компанията е специализирана в производството, дистрибуцията и търговията на щори и пердета. А фактът, че дейността ѝ е свързана с цялостната екосистема на тази сфера от интериорния дизайн, гарантира, че предоставя услуга от най-високо ниво.

Modern Decor ще бъде сред участниците в изложението за мебели, дизайн и интериорен текстил ЕКСПОМЕБЕЛ. От 29 март до 1 април компанията ще ни представя продуктите и експертизата си в зала 1, щанд D4. Сред тях е перде-щора (вертикална щора с тюл), която съчетава удобството на вертикалната щора, визията на тюлено перде и затъмението на плътна завеса. Щората може да се пере в пералнята. „Ако изборът Ви се спре на перде-щора, ще съчетаете обещаваща функционалност с елегантна визия“, споделят ни от екипа на Modern Decor.