Образователна борса събира гимназии, университети и бизнеса на ЕКСПОМЕБЕЛ 2023

Ключова част от събитието ще бъдат дискусии, посветени на темата за професионалното образование в България

борса

Образователна борса ще се проведе в рамките на тазгодишното издание на изложение ЕКСПОМЕБЕЛ от 29 март до 1 април. Събитието се организира от Браншова камара на дървообработващата и мебелна промишленост, в пратньорство с Интер Експо Център.

По време на борсата професионалните гимназии и университетите ще имат възможност да покажат свои щандове, разположени в отделно обособената част в зала 4 на Интер Експо Център. Предвидени са и представяния на учебни заведения и издателства. Като част от програмата ще бъдат представени книги и учебници в областта на дървообработването, мебелната индустрия и дизайна.

Ключова част от събитието ще бъдат дискусии, посветени на темата за професионалното образование у нас. В тях ще се включат представители на образователните институции и учебните заведения, ученици, студенти и фирми от двата сектора. Целта на събитието е да се съберат всички заинтересовани участници в процеса и заедно да обсъдят наболелите проблеми, трудностите и възможностите за подобряване на ситуацията.

Образованието е основен приоритет на Камарата от години и в тази връзка борсата и дискусията по време на изложение ЕКСПОМЕБЕЛ са част от дейностите, с които БКДМП се опитва да помага за справянето с натрупаните през години проблеми: липсата на достатъчно професионални училища и паралелки, които да обучават ученици в секторите дървообработване и мебелна промишленост, недостиг на съвременни учебници и помагала, остаряла база в училищата, нежелание на младите хора да се развиват в бранша и много др.