Креативност и практичност в интериора

Разноцветни стени и фурнир пренареждат дома и офиса от 26 до 30 март

Креативност и практичност. Това са водещите принципи в обзавеждането на интериора, около които се обединяват участниците в международните изложения ТЕХНОМЕБЕЛ и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ.

От 26 до 30 март Интер Експо Център отваря врати, за да събере на едно място над 190 компании от България, Австрия, Германия, Гърция, Италия, Полша, Румъния, Турция и Украйна, които ще представят най-новите тенденции при машините и материалите в интериорния дизайн и обзавеждането.

Стените – акцентът, който привлича внимание

И през 2019 г. се запазва тенденцията цялостният дизайн на интериора както при частните домове, така и при офис сградите и хотели да бъде в умерени, некрещящи цветове, които да създават усещане за уют и стил. Акцентът обаче пада върху стените, при които творческата свобода е не просто приемлива, а почти задължителна. Тапети за стени и рисунки Walls Beyond, които вдъхновяват със своята разноцветност в различни стилове, позволяват винтидж емоцията да докосне обзавеждането и да го обгърне с ретро нотката, която винаги е на мода. 

Усещането за естественост на материалите

Усещането за естественост при материалите, с които е обзаведен интериорът, също е от голямо значение за по-взискателните клиенти. Колекциите Shinnoki, Querkus и Nordus същевременно предразполагат към уют, но позволяват и креативност. Моделите с различен дизайн на дървесината покриват почти всички стилове – от класически до модерен. Благодарение на фино нарязания фурнир пък изпъква красотата на дървото и подчертава неговия 3D аспект.

Практичността в нови форми

Практичността в дизайна не винаги означава скучност, а дори напротив, стига да е вложен и елементът на идейност. Формите, наподобяващи лабиринт при секциите, в последните няколко години стават все по-актуални, тъй като са нестандартни, но същевременно с това предлагат широко вътрешно разпределение с рафтове и делители и освобождават повече място. Секция „Лабиринт“, която се нарежда сред експонатите на СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ е също и с LED осветление, което осветява фоново, с пуш системи на вратите и е в цветове антрацит и беже, като тяхното преплитане й придава изтънчен и елегантен вид.

Материалите – двигател на креативността

За да е грабващ интериорът обаче не е достатъчно само да е вложена творческа мисъл в проектирането му, а също така и материалите за обзавеждането да са правилно подбрани, тъй като в повечето случаи именно те се оказват двигател на креативността. ТЕХНОМЕБЕЛ е изложението, което среща идеите с тяхната реализация. Независимо дали става въпрос за фасади, вътрешно обзавеждане или производство на мебели, плоскостите FunderMax се отличават не само със своите неоспорими технически характеристики, но и с възможността да използва цялата цветова гама на живота около нас. Max Compact Resistance² пък е добро решение за лаборатории, изследователски центрове, болници, училища, фотолаборатории, помещения в хранително-вкусова промишленост и фармацевтичната индустрия, където се изисква абсолютна чистота и високоустойчива повърхност.

Посетителите на тазгодишното издание на двете изложения ще могат да се запознаят с иновациите, които предлагат повече от 450 световни бранда, посочват организаторите от Интер Експо Център и Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост. Достъпът до изложенията е с входни билети, покани или предварителна онлайн регистрация, а през последния ден входът е свободен.

Пълната информация и програма на изложенията ще откриете на: technomebel.bg.