Изложения Техномебел и Светът на мебелите се отлагат за 2022 г.

Решението на организаторите е взето съобразно последната заповед на Министерството на здравеопазването, в сила от 21 октомври

Специализираните търговски изложения Техномебел и Светът на мебелите се отменят за 2022г. Това оповестяват организаторите от Интер Експо Център и Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП).

Решението е взето съобразно последната заповед РД-01-856/19.10.2021 на Министерството на здравеопазването, която влезе в сила в четвъртък, 21-и октомври. Според нормативния документ посещенията на изложения се преустановяват. Единствената възможност за присъствие остава изискването за наличие на здравен сертификат на всички на територията на изложенията.

„Смятаме, че с така променените с тази заповед условия за провеждане и оставащото кратко време до откриването на изложенията, всички участници – изложители, посетители, лектори и организатори няма да имаме възможност да постигнем очаквания резултат за едно успешно участие“, се упоменава в официалната позиция. Решението е в следствие на подробен анализ на настоящата здравна ситуация, отличаваща се със своята непредсказуемост и комплицираност по отношение на потенциала за провеждането на пълноценни изложения както за изложителите, така и за посетители. В настоящите условия не е възможно организиране и на качествена и професионална съпътстваща програма с участие на подходящи международни лектори, което е съществен елемент на успеха на едно търговски изложение.

Съобразно развитието на здравната ситуация през следващите месеци, предстои организаторите на изложения Техномебел и Светът на мебелите да изберат най-подходящия период за провеждането им през 2022 г.